91/8/13
12:50 ص
پرداختن به این مطلب واقعاً برایم سخت است آن هم در زمانی که رهبر معظم انقلاب امر به وحدت و پرهیز از ایجاد تنش های بی فایده توسط سران قوا نموده اند، اما ننگاشتن این مطلب نیز برایم بسیار سخت است چرا که اولاً آن را بی فایده نمی دانم و ثانیاً این که مخاطب دستور رهبری سران قوا بوده اند و ثالثاً ملت همیشه به هشیاری مکلف بوده و هستند و رابعاً آتش زیر خاکستری را می بینم که هر آن می تواند شعله بکشد و این شعله به مثابه خیانت و مشمول تعاریف آن خواهد شد و خامساً این که آماده نبودن برای آن شرایط یعنی دست بسته ماندن در برابر فتنه ای دیگر.
وحدت مسئولان مدتی است که مورد تذکر رهبر معظم انقلاب بوده است و ایشان طی این چند سال بارها و بارها از توجه سران قوا و لزوم همکاری در رفع مشکلات کشور و مردم دادسخن برآورده اند، اما متأسفانه همواره آن چه که باید در امر ولایت مداری رخ می داده، تنها به صورت آرزویی تحقق نیافته بر دل مردم بر جامانده است.
اما طی این ماه، مکاتباتی محرمانه بین رییس جمهور و رییس قوه قضایی انجام شد که با خواست رییس جمهور به مکاتباتی علنی و پرحاشیه بدل شد و دعوا هم سر بازدید رییس جمهور از زندان اوین و در راستای نظارت بر اجرای قانون اساسی بود، از یک سو رییس جمهور این بازدید را در راستای تحقق صیانت از حقوق ملت و قانون دانست و از یک سو رییس قوه قضاییه این بازدید را در جهت نقض استقلال قوا و ایجاد بدعتی غیرقانونی بیان نمود.
فارغ از لحن دو نامه و مباحث حقوقی (مانند تلقی دو رییس قوه از کلمه مجری قانون اساسی) و سیاسی که در این نامه ها مطرح شد، فضای جنجالی ایجاد شده به خوراک تبلیغاتی برای رسانه های بیگانه و وسیله ای برای دشمن شاد شدن ملت ایران بدل شد، در حالی که رهبر معظم انقلاب در کنار توصیه به وحدت، یک راه کار را نیز ارائه نموده بود و آن حل اختلافات با استفاده از شورای حل اختلاف به ریاست آیت الله شاهرودی بود.
در چنین شرایطی که مسئولان قوا به توصیه های رهبری وقعی نمی نهادند، رهبر معظم انقلاب، این بار و پس از چند بار توصیه دوستانه، با نهیبی ولایی و نه به قول بعضی ها توصیه ای، کشاندن این اختلافات را بین مردم خیانت معرفی نمودند؛ در پاسخ به این تشر رهبری همه منتظر اعلام تبعیت سران قوا بودند که در همان روز سران قوای مقننه و قضاییه و روز بعد نیز رییس قوه مجریه طی پیام هایی تبعیت خود را از این پیام اینچنین بیان کردند:
نامه رییس مجلس به مناسبت پیام وحدت بخش رهبر:
خدمت رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای دامت برکاته
سلام علیکم
رهنمودهای ناصحانه و وخیرخواهانه حضرت عالی در باب توجه به حساسیت شرایط کشور بسیار ارزشمند ، سنجیده و به موقع ایراد گردید و قطعا رعایت دستورات ولی امر مسلمین توسط مسئولین کشور در ایجاد فضای وحدت و اخوت مخصوصا در آستانه عید سعید غدیر که مظهر برادری اسلامی است، واجب و ان شالله باعث سعادت و سر افرازی ملی خواهد بود.
اینجانب به نمایندگی از هیئت رییسه و نمایندگان محترم ملت تمامی تلاش خود را با عنایت به اندرزهای مشفقانه جنابعالی در انجام وظایف مجلس، جهت تحقق مصالح ملت به خصوص در جهت رونق تولید ملی و کنترل تورم و افزایش اشتغال به کار خواهیم بست، تا دشمنان ستم پیشه و استکباری و ماجراجوی ملت متوجه اراده محکم ملی و دستان به هم تنیده دوستداران انقلاب اسلامی گردند و قطعا در این مصاف ، مکر آنان در مقابل مجاهدت ملت رنگ باخته و گام دیگری در پیشرفت اسلامی برداشته خواهد شد.
با احترام
علی لاریجانی
رئیس مجلس شورای اسلامی
نامه رییس قوه قضاییه به مناسبت پیام وحدت بخش رهبر:
مقام معظم رهبری، دام الله ظله الوارث
سلام علیکم
با احترام در آستانه عید غدیر خم،ضمن عرض تبریک و تهنیت به محضر شریف حضرت مستطاب عالی ،پیام وحدت بخش آن عزیز به مسئولان و سران سه قوه که نشات گرفته از سر چشمه زلال ولایت است با جان و دل دریافت شد.
از خداوند متعال توفیق می طلبم همه ما را در انجام وظیفه و اطاعت از رهبری معظم،مددکار باشد.
صادق آملی لاریجانی
رییس قوه قضاییه
نامه رییس جمهور به مناسبت پیام وحدت بخش رهبر معظم انقلاب
حضرت آیت الله خامنه ای(مدظله العالی)
مقام معظم رهبری
سلام علیکم
با تبریک عید عظیم غدیر که تضمین و کمال رسالت پیامبراعظم (ص) و نقطه پیوند بشریت با حقیقت انسان کامل و امام معصوم (س) است از توجه هوشمندانه حضرتعالی به ضرورت حفظ و تقویت وحدت در شرایط خطیر کنونی صمیمانه سپاسگزارم .
دولت ضمن استقبال کامل از این تذکر به موقع مانند همیشه تمام هم خود را مصروف خدمتگزاری بی منت و پافشاری بر اصول و ارزش های انقلاب و صیانت از حقوق اساسی ملت خواهد کرد و بدلیل مسئولیت های سنگین خود از بگومگوها و یا اصطکاکات داخلی استقبال نخواهد نمود و مانند گذشته و برای مصالح کشور همه نامهربانی ها را صبورانه تحمل خواهد کرد .
به واسطه طراحی دشمنان ،ملت و کشور در فشارند. اینجانب و همکارانم در دولت برای تدبیر امور و مقابله با توطئه های دامنه دار و وسیع بدخواهان و برای کاهش فشار بر مردم و پیشبرد امور کشور تمام توان خود را به طور شبانه روزی به کار بسته ایم لیکن ابعاد مسئله و اهمیت موضوع مستلزم حضور همه قوا و مسئولیت پذیری و همکاری و همراهی آنان با دولت است که امروز در خط مقدم این جنگ تمام عیار اقتصادی قرار دارد.
مطمئن هستم که جنابعالی بر پاسداری قاطع از قانون اساسی و به ویژه از حقوق اساسی ملت و همچنین صیانت از جایگاه رفیع رییس جمهوری منتخب ملت که بالاترین مقام رسمی کشور پس از رهبری و مجری قانون اساسی است، تاکید دارید و با هر اقدامی که اختیارات و مسئولیت های مهم او را مخدوش نمایید، مخالفید .
توجه دادن حضرتعالی به امر انتخابات ریاست جمهوری بسیار دقیق و مهم است .انتخابات ریاست جمهوری مظهر اراده ملی و نماد حاکمیت مردم و بالاترین تجلی مردم سالاری است . جنابعالی بارها تاکید کرده اید که همه باید به گونه ای عمل نمایند که انتخاباتی پرشور و با حداکثر مشارکت مردم که موجب تجدید قوای انقلاب و عامل نشاط وهمبستگی ملی و بزرگترین ضربه به دشمن است برگزار گردد. این امر در شرایط کنونی از اهمیتی به مراتب بالاتر برخوردار است و ضرورت دارد از هرگونه اقدام و رفتار که شائبه تضعیف نقش محوری اراده مردم در اداره کشور و یا حضور حداکثری آنان در انتخابات است به جد پرهیز گردد . دولت با تمام توان در خدمتگزاری همه جانبه به ملت حاضر و در صدد زمینه سازی تحقق این امر است .
انشاالله با تدابیر خردمندانه حضرتعالی از این عقبه به سلامت عبور خواهیم کرد.
سلامتی و عزت روزافزون جنابعالی و ملت بزرگ ایران را از ایزد منان مسئلت دارم .
محمود احمدی نژاد
اگر چه در گام اول همین ابراز تبعیت از دستورمعظم له جای سپاس و تقدیر دارد اما در نامه رییس جمهور نکاتی هم وجود دارد که قابل تأمل و تحلیل است، این موارد هشداری در خود دارد که در مقدمه بحث به آن اشاره کرده ام:
1- اولین چیزی که در این نامه توجهم را به خود جلب می کند طولانی بودن نامه نسبت به نامه های سران قوای مقننه و قضاییه است که به نظر می رسد اعلام اطاعت و پایبندی نیازی به این همه طول و بسط نداشته باشد، که البته این مسئله به تنهایی چندان قابل اعتنا نیست.
2- بحث دیگر بکار بردن این کلمات در نامه است:
"...مانند همیشه تمام هم خود را مصروف..."، "... مانند گذشته و برای مصالح کشور..."، "... به واسطه طراحی دشمنان ،ملت و کشور در فشارند..."، "...تمام توان خود را به طور شبانه روزی به کار بسته ایم لیکن ابعاد مسئله و اهمیت موضوع مستلزم حضور همه قوا و مسئولیت پذیری و همکاری و همراهی آنان با دولت است که امروز در خط مقدم این جنگ تمام عیار اقتصادی قرار دارد."، "... دولت با توان... در صدد زمینه سازی تحقق این امر است..."
این عبارات در نامه رییس جمهور نشان می دهد که دولت هیچ سهمی برای کوتاهی، کم کاری و سوءمدیریت برای خود متصور نیست و یا حاضر به اقرار چنین سهمی نیست و ایجاد مشکلات را تنها به دلیل تحریم می داند و رفع نشدن آنها را نیز به دلیل عدم حضور و عدم مسئولیت پذیری و عدم همکاری و همراهی سایر قوا با دولت معرفی می کند.
3- بکار بردن عباراتی مانند:
"...همه نامهربانی ها را صبورانه تحمل خواهد کرد..."، "... پاسداری قاطع از قانون اساسی..."، "... حقوق اساسی ملت..."، "... صیانت از جایگاه رفیع رییس جمهوری منتخب ملت..."، "... بالاترین مقام رسمی کشور پس از رهبری..."، "... مجری قانون اساسی است،..."، "... اختیارات و مسئولیت های مهم او..."، "ضرورت دارد از هرگونه اقدام و رفتار که شائبه تضعیف نقش محوری اراده مردم در اداره کشور و یا حضور حداکثری آنان در انتخابات است به جد پرهیز گردد"، "... انتخابات ریاست جمهوری مظهر اراده ملی و نماد حاکمیت مردم و بالاترین تجلی مردم سالاری است"
یادآور عبارات و سخنان محمد خاتمی است که همواره با این عبارات می خواست ضمن مظلوم نمایی، خود را مظهر مردم و تمام خواست مردم معرفی کند و حال این که مردم در پس رأیی که به افراد می دهند و داده اند، به شعارها و اصول مطروحه ایشان رأی داده اند و همین را نیز در عمل اثبات کردند چرا که وقتی امثال خاتمی و هاشمی را از اصول انقلاب دور دیدند، دیگر هرگز آنها را مورد اقبال قرار ندادند.
4- بیان نمودن نظرات رهبر از زبان خود رییس جمهور در دو پاراگراف از این نامه به چشم می خورد، گویی رییس جمهور می خواهد با نقل قول این دو قسمت، دستورات دیگری را نیز در کنار دستور اخیر رهبری متوجه سایر قوا و خوانندگان نامه نماید و گرنه یادآوری کلام رهبر به خود ایشان یقیناً به دلیل فراموش کردن خود ایشان نبوده و این که اصولاً چه فایده ی دیگری برای آن می توان متصور بود؟!
5- یکی دیگر از نکات نامه رییس جمهور این جمله است:
"بدلیل مسئولیت های سنگین خود از بگومگوها و یا اصطکاکات داخلی استقبال نخواهد نمود "
این جمله نشان می دهد که رییس جمهور اگر چه از بگومگوها استقبال نخواهد کرد اما در صورت نیاز از آن ابا نخواهد داشت و این که استقبال کردن یا استقبال نکردن از چیزی نشان دهنده موضع قطعی و تبعیت محض نخواهد بود.
نتیجه: بسیار دوست دارم این مطلب در آینده به تراوشات ذهن یک بیمار تشبیه شود و هرگز آنچنان پیش نرود که برداشت نگارنده از این نامه به اثبات برسد، ولی به نظر نمی رسد که آقای احمدی نژاد به تبعیت از دستور اخیر رهبری تغییرات محسوسی در رفتار خود ایجاد نماید و احتمالاً با کوچکترین بهانه ای، دوباره همان رویه را در پیش خواهد گرفت که البته یقیناً در چنین صورتی، به لحاظ عدم پایبندی به شعارهای اصولی خودش به خصوص در زمینه اولویت دادن به حل مشکلات مردم (نه بازدید از زندان اوین و امثالش) و به لحاظ عدم اطاعت از امر رهبری، استحقاقش را از رأی مردم و تنفیذ رهبر از دست خواهد داد.
تکمیلی: البته ملاک در اطاعت از رهبر نامه ی کوتاه نوشتن نیز نیست چرا که رییس مجلس اگر چه در ظاهر شفاها و کتباً خود را مختصراً مقید به اطاعت از توصیه های رهبر نشان می دهد اما در عمل شیوه ای دیگر در پیش می گیرد که نمونه اش را هم اینک در بحث سوال از رییس جمهور در مجلس شاهدیم.
مطالب مرتبط:
فاصله سران قوا تا خیانت
سران هنوز محترم قوا! بخوانند
خطاب به مسئولان محترم قوا
ولله شأن ملت از دولت و مجلس بالاتر است
دیگر کسی در رأس امور نیست؟!
میهمان عزیز شما ممکن است از سایت دیگری به اینجا لینک شده باشید، در صورت تمایل به صفحه ی اصلی وبلاگ مراجعه نمایید، مطالب وبلاگ به صورت مستمر به روز می شود.